Inzamelpunten lege cartridges

Vul uw postcode of woonplaats in het daartoe bestemde venster. Vervolgens selecteert u de juiste positie in de keuzelijst die verschijnt. U krijgt nu de dichtst bijzijnde inzamelpunten in uw buurt op de kaart te zien.
Bij deze inzamelpunten zijn verzameldozen van Tomson Recycle Team beschikbaar om uw printerafval in te deponeren. Op deze wijze ontlast u het milieu.

Get Your Richtingen

Show Afstand In

Gebruik mijn locatie naar de dichtstbijzijnde Service Provider te vinden in de buurt van me

Laden ...

Richting

PRAKTISCHE RICHTLIJNEN.

Vervolgens krijgt u het resultaat van uw zoekwerk te zien aan de rechterkant met de lijst van de dichtstbijzijnde inzamelpunten bij U in de buurt.
Let ook, op de afstand tot uw positie die telkens vermeld staat per inzamelpunt onderaan de NAW-gegevens in kilometers vermeld.

In de datafiche van onze inzamelpunten kan u eveneens de openingsuren terugvinden. Andere informatie zoals het e-mailadres voor contact of doorklikken op hun eigen website is eveneens beschiknaar.

Indien er vergoedbare cartridges bij zijn dan komt de opbrengst hier van ten goede aan de goede doelen waar Tomson Recycle reeds meer dan 10 jaar samenwerkt. U kan een (voorlopige) lijst steeds terugvinden door even te klikken op deze link “Goede Doelen”

Wanneer u nog verdere vragen zou hebben of ons wil contacteren, dan kan u dat best doen via ons standaard contactformulier dat u hier kan terugvinden door even door te klikken op deze link “Contacteer Ons”

Zo u problemen zou ondervinden om deze kaart goed te lande is het aangeraden om uw versie van Java bij te werken, dat kan u hier doen.

 

 

Lege cartridge inleveren

lege cartridge inleverenJe lege cartridge inleveren is gratis, makkelijk en goed voor het milieu. Je hebt er dus alle baat bij om dit te doen. En wist je dat wanneer je lege cartridges inlevert daar vaak zelfs nog een vergoeding voor krijgt ook? Breng ze binnen op een inleverpunt van Tomson Recycle of bij een vestiging van het bedrijf zelf. Zij zorgen er voor dat de lege patronen rechtsgeldig en ecologisch verzameld, opgehaald en gerecycleerd worden. Je krijgt daarbij een speciaal KBS (Kwaliteitwaarborgsysteem) attest en je doet er het milieu een groot plezier mee.

Dus heb je thuis of op kantoor nog lege inktpatronen of oude toners liggen? Gooi ze niet weg maar breng ze binnen bij een van de vele Tomson inleverpunten in het Vlaamse Gewest! We vertellen je er graag meer over

Waarom een lege cartridge inleveren?

Maar liefst 80% van de Belgen weet niet dat je lege cartridges kunt inleveren ter recyclage.. In tegenstelling daarvan belandt het merendeel van de lege toners en inktpatronen veelal bij het restafval, en dat is een groot probleem. Wereldwijd worden er zelfs iedere seconde 8 oude inktpatronen of lege toners weggegooid. Die lege toners en inktpatronen zijn immers gemaakt uit fijne plastic deeltjes, speciale carbon en giftige inkt. Dat zijn drie elementen die moeder natuur maar moeilijk kan afbreken. Het duurt dan ook tot meer dan honderd jaar vooraleer de lege cartridges verwerkt zijn door de aarde. En tijdens die periode kan de resterende oude inkt in het water en in de bodem sijpelen, om deze en ons drinkwater vervolgens te vergiftigen.

Wat doe je dan wel met al die cartridges en lege toners? Wel, Tomson Recycle bedacht jaren geleden het idee om de cartridges te verzamelen en ze vervolgens te recyclen zodat ze hergebruikt kunnen worden. Dit hele proces is volledig kosteloos voor de gebruiker. Het recyclen van oude inktpatronen vermindert de impact op het milieu enorm en dat is belangrijk voor ons allemaal. Elk inktpatroon wordt helemaal ecologisch verantwoord en reglementair verwerkt tot een nieuw patroon. Zo kan één inktpatroon wel 4 tot 6x hergebruikt worden. Tomson werkt voor het recyclageproces samen met enkele toonaangevende bedrijven uit de sector.  

Wil je lege inktpatronen inleveren? Tomson maakt het je gemakkelijk. Zo zijn er in het Vlaamse Gewest  tal van Tomson inleverpunten waar je het lege printafval gewoon gratis kunt binnen brengen. Je krijgt in ruil een vergoeding of je vergoeding wordt door Tomson aan één van de goede doelen geschonken. Indien je zelf kies voor de vergoeding wordt deze bovendien binnen de 14 dagen uitbetaald. Op alle inzamelpunten zijn ook specifieke verzameldozen verkrijgbaar. Daarin kun je thuis patronen en toners van jezelf, van vrienden en van familie bij elkaar sparen tot je er minstens 30 hebt. Die worden vervolgens gratis opgehaald.  

 

inleveren van cartridgesWat zijn de voordelen van het inleveren van cartridges?

Zoals al gebleken is heeft het inleveren van oude cartridges tal van belangrijke voordelen:

 • Draagt zorg voor het milieu
 • Krijgt er vaak een vergoeding voor
 • Steunt er goede doelen mee
 • Je kiest uit meer dan 39 inleverpunten in het Vlaamse Gewest

Er zijn dan ook geen nadelen verbonden aan het inleveren van je oude cartridges.

 

Wie kan lege cartridges inleveren?

Iedereen kan lege cartridges inleveren op een Tomson Recycle inleverpunt. Naast oude inktpatronen van inkjetprinters en kopieertoestellen kun je er ook lege toners van laserprinters inleveren. Wanneer je 30 cartridges of toners verzamelt komt Tomson ze zelfs gratis ophalen op een afgesproken tijdstip.

 • Bedrijven
 • Particulieren
 • Openbare instellingen
 • Verenigingen

bedrijven cartridges inleveren

Vooral in bedrijven wordt er heel veel geprint en worden er heel veel inktpatronen en toners van laserprinters rechtstreeks in de vuilbak gegooid. Deze patronen zijn immers klein gevaarlijk afval en ze moeten op een speciale methode verwerkt te worden. Tomson Recycle haalt het te recycleren printafval daarom gratis op bij bedrijven die veel printen. Voor elke ophaling wordt een speciaal afval certificaat overhandigd, dit is bovendien ook wettelijk bepaald sinds 2017. Tomson is één van de 3 enige bedrijven in België die dergelijke certificaten mag afleveren. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf, en de hoeveelheid lege inkt en toners die het verzamelt, worden er dozen, pallets of containers ter beschikking gesteld waarin het printafval verzameld kan worden totdat Tomson ze ophaalt. Bij ophaling levert Tomson een KBS attest van OVAM af.

Ook particulieren kunnen hun lege cartridges laten ophalen door Tomson. Verzamel ze bijvoorbeeld samen met familie, buren en vrienden. Vanaf 30 patronen haalt Tomson ze gratis op aan huis. De nodige recipiënten, zoals kartonnen boxen en containers, worden gratis ter beschikking gesteld zodat ze netjes verzameld kunnen worden. Je mag natuurlijk ook zelf een geschikte doos klaar zetten. Je helpt met deze actie niet enkel de natuur, maar ook heel wat goede doelen. Kies je voor een vergoeding? Dan wordt deze binnen de 14 dagen uitbetaald.

Ben je lid van een vereniging of hebben jullie een club? Ook dan kunnen jullie lege cartridge inleveren. De werkwijze is exact hetzelfde als deze voor bedrijven en particulieren. Dozen en recipiënten worden voor de verzameling voorzien of kunnen verkregen worden bij de inleverpunten. Als extra voorziet Tomson ook brieven die kunnen meegegeven aan de leden van de club om hun te sensibiliseren tot het inleveren van oude inktpatronen. Maak er met de club bijvoorbeeld een actie van om niet enkel de natuur te helpen maar ook de club zelf, want per onbeschadigd en leeg patroon geeft Tomson een vergoeding die binnen de 2 weken wordt uitbetaald.

Tenslotte kunnen ook openbare instellingen zoals scholen, ocmw’s etc. hun oude inktpatronen gratis laten ophalen door Tomson. Vele scholen maken er een jaarlijkse actie van om kinderen en ouders hierbij te betrekken. Ook dan voorziet Tomson brieven die kunnen meegegeven worden met de ouders en hen op die manier warm te maken voor het de recyclage zodat ze hun lege inkt en oude toners inleveren. Dit initiatief wordt door heel wat Vlaamse scholen gebruikt om de schoolkas te spijzen. Bij de ophaling zorgt Tomson voor een KBS attest.

Tomson heeft op de website een eigen reservatietool waarop je kunt inloggen om de status van je ophalingen op te volgen. 

 

lege toners inleverenWaar kan ik mijn lege inktpatronen inleveren?

Er zijn 3 verschillende mogelijkheden om je oude inktpatronen in te leveren:

 • In een Tomson Recycle inleverpunt
 • Bij Tomson Recycle zelf in Wetteren
 • Thuis laten ophalen
 • Naast oude inktpatronen kun je er trouwens ook lege toners inleveren

  Lege inktpatronen inleveren op een Tomson Recycle inleverpunt

  Tomson Recycle is actief in heel Vlaanderen . In elke provincie zijn er tal van punten waar je je lege inkt en lege toners kunt inleveren. Dat maakt het makkelijk om je printafval in te leveren. Via de zoekmodule op de website kun je snel een inleverpunt in je buurt vinden. Vaak gaat het om bijvoorbeeld computerwinkels of winkels met IT benodigdheden. In elk inleverpunt vind je bovendien een speciale verzameldoos waarin je de lege toners kunt deponeren. Denk eraan, je helpt hier in eerste instantie de natuur mee, die ervan gespaard blijft om het carbon en de inkt zelf te moeten verwerken. De verzameldozen die er staan worden regelmatig opgehaald door Tomson zelf.

  Lege cartridges inleveren bij Tomson in Wetteren of Zutendaal

  Naast het binnenbrengen van lege cartridges op één van de verschillende verzamelpunten kun je de inktpatronen ook bij de vestigingen van Tomson zelf inleveren. Tomson Recycle Wetteren is gelegen op de Kwatrechtsteenweg 111 in 9230 Wetteren. Tomson Recycle Zutendaal ligt op de Lange Dijkstraat 15b in 3690 Zutendaal. Je patronen zelf binnenbrengen is de snelste manier om je ze te laten verwerken en te recycleren tot nieuwe.

  Inktpatronen thuis laten ophalen

  Tenslotte kun je de lege toners of lege cartridges ook gewoon thuis verzamelen. Wanneer je samen met je buren, familie of vrienden aan 30 lege toners zit, komt Tomson Recycle deze gratis bij je ophalen. Let erop dat ze in een stevige doos verpakt zitten. Heeft u zelf geen doos die als verzamelbox kan dienen? Neem dan contact op met Tomson om een gratis recipiënt of container aan te vragen.

  Waar vind ik Tomson Recycle inleverpunten in Vlaanderen?

  In het Vlaamse Gewest zijn er momenteel ongeveer 39 inleverpunten van Tomson. Je kunt er tijdens de openingsuren makkelijk je lege inkt cartridges en oude toners inleveren ter recycling. Op elk verzamelpunt staan speciale dozen, containers of andere recipiënten waarin je gratis de lege inktpatronen kunt achterlaten. Ze worden regelmatig opgehaald.

  We geven je een overzicht van de verzamelpunten per provincie:

  Limburg: Peer (Wim Strackx), Neeroeteren (RM Computers), Maasmechelen (PN Computers), Zutendaal (Tomson Recycle), Kemps Computers (Koersel), Zoersel (Kemps Computers), Genk (Computer Systems Europe)

  Antwerpen: Balen (Benitek Computers), TONES (Mechelen), TONES (Heist-Op-Den-Bergh), Westerlo (Driezen Computers bvba), Edegem (PHM Computing), Antwerpen (Computer Solutions), Ekeren (Flanders Computer Club), Sint Job in ‘t Goor (PC Yellow)

  Vlaams-Brabant: Steenokkerzeel (One-Touch), Pellenberg (Compuprof), Londerzeel (Top Office Shop)

  Oost-Vlaanderen: Erpe-Mere (De Zonnebloem Computers), Dendermonde (Dendermonde Rugby Club), Dendermonde (Internet Business Portals), Zele (Hofman Buro), Wetteren (ACS Computers), Melle (WIN Computers), Lokeren (Wallabie Lokeren), Melle (Allems Computers), Sint-Niklaas (PC-Center bvba), TONES (Sint-Martens-Latem), Gent (Extrasoft), Stekene (Wallabie Stekene), Eeklo (De Coninck F.), Maldegem (Coppens Computercenter)

  West-Vlaanderen: Lichtervelde (Actief Computers), Assebroek (ComputerKliniek), Ichtegem (FD-Computers), Diksmuide (Actief Computers), Diksmuide (TCS Diksmuide), Nieuwpoort (Actief Computers)

  De lijst met inleverpunten wordt steeds aangepast en uitgebreid. Voor de adressen, telefoonnummers en openingsuren kijk je best bij de afdeling ‘verzamelpunten’ op de website van Tomson.

  Welke lege cartridges kan ik inleveren?

  Je kunt oude inkt, drums en toners van ieder merk bij een Tomson inleverpunt inleveren. Zowel de lege patronen en cartridges van inkjetprinters als van laserprinters kun je binnenbrengen. Tomson aanvaardt alle merken, van huismerken tot heel bekende merken zoals HP, Samsung, Epson, Canon, … noem maar op. Eén merk kan echter niet gerecycleerd worden omdat deze toners gelijmd worden i.p.v. geassembleerd. Het gaat in dit geval om de lege patronen van Xerox. Naast cartridges van printers komen ook inktpatronen en toners van kopieermachines en faxtoestellen in aanmerking.

   

  inktpatronen inleverenWelke onderdelen mag ik niet inleveren?

  Je kunt printafval, zoals lege cartridges en toners bij Tomson Recycle inleveren. Bepaalde onderdelen kun je echter niet afgeven. Het gaat in dit geval om de vulbuizen, batterijen, de afvalbakjes en kartonnen en plastic verpakkingen van inktpatronen en toners. Deze breng je best zelf naar het recyclagepark. Indien je cartridges niet meer recycleerbaar zijn, of indien er bij toeval toch foute onderdelen bij Tomson terecht komen worden deze in ieder geval op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Daarmee ben jij gerust dat je printafval op een correcte manier behandeld wordt.

   

   

  Op welke vergoedingen heb ik recht?

  De lijst met vergoedingen per cartridge of toner kan gedownload worden op de website van Tomson. Elke vergoeding is afhankelijk van het merk en type inktpatroon of toner. In ieder geval worden deze binnen de 14 dagen na ontvangst uitbetaald. Dit kan opgevolgd worden via de reservatiemodule.

  Conclusie

  Zowel jij als de natuur hebben er dus baat bij dat oude en lege cartridges en toners ingeleverd worden voor hergebruik. Kijk even welk inleverpunt het dichtst bij jou in de buurt gelegen is en maak er een goede gewoonte van om ze daar binnen te brengen. Ben jij verantwoordelijk voor de printer op je werk of in de club? Vraag dan een gratis ophaling aan van zodra je 30 patronen verzameld hebt. Tomson kijkt alvast graag na op welke vergoedingen je recht hebt!

   

  Bekijk hieronder alle adressen

   

   

  PARA Bvba.

  Ambachtenlaan 21/A 

  Heverlee, Vlaams-Brabant, 3001

  Telefoon: (016)23 67 09

  info@para.be

  09:00 – 17:00

  Ma, Di, Wo, Do, Vr

  ONE-TOUCH

  Processieweg 20 
  Steenokkerzeel, Vlaams-Brabant, 1820

  Telefoon: (0478)272 12 12

  laurence.jorion@belgacom.net

  09:30 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  COMPUPROF

  Slijkstraat 10 
  Pellenberg, Vlaams-Brabant, 3212

  info@compuprof.be

  18:00 – 20:00

  Di, Do, Za

  TOP OFFICE SHOP Bvba.

  Molenstraat 11 
  Londerzeel, Vlaams-Brabant, 1840

  13:30 – 18:00

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za

  TONES | MECHELEN

  Brusselsesteenweg 66 
  Mechelen, Antwerpen, 2800

  10:00 – 18:45

  Di, Wo, Do, Vr, Za

  DE ZONNEBLOEM COMPUTERS

  Nieuwstraat 06 
  Erpe-Mere, Oost-Vlaanderen, 9420

  13:30 – 18:00

  Di, Wo, Do, Vr, Za

  DENDERMONDE RUGBY CLUB

  Van Langenhovestraat 203 
  Dendermonde, Oost-Vlaanderen, 9200

  secretaris@dendermonderugbyclub.be

  Ma, Wo, Vr

  TONES | HEIST-OP-DEN-BERG

  Liersesteenweg 153.A 
  Heist-Op-Den-Berg, Antwerpen, 2220

  10:00 – 18:45

  Di, Wo, Do, Vr, Za

  INTERNET BUSINESS PORTALS

  Grootzand 78 
  Dendermonde, Oost-Vlaanderen, 9200

  Telefoon: (052)22 62 88

  info@ibportals.net

  Ma, Wo, Vr

  HOFMAN BURO

  Kouterstraat 72 
  Zele, Oost-Vlaanderen, 9240

  Telefoon: (052)45 04 04

  hofman.buro@skynet.be

  13:30 – 18:00

  Ma, Di, Wo, Do, Vr

  ACS COMPUTERS

  Kapellendries 23 
  Wetteren, Oost-Vlaanderen, 9230

  Telefoon: (09)368 06 20

  10:00 – 19:00

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za

  TOMSON RECYCLE Bvba

  Kwatrechtsteenweg 111 
  Wetteren, Oost-Vlaanderen, 9230

  info@tomsonrecycle.be

  08:30 – 17:00

  Ma, Di, Wo, Do, Vr

  DRIEZEN COMPUTERS Bvba.

  Boerenkrijglaan 81 
  Westerlo, Antwerpen, 2260

  09:30 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  P.H.M. COMPUTING

  Graaf De Fienneslaan 24 
  Edegem, Antwerpen, 2650

  09:30 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  WIN COMPUTERS

  Brusselse Steenweg 191 
  Melle, Oost-Vlaanderen, 9090

  info@wincom.be

  14:00 – 18:00

  Di, Wo, Do, Vr, Za

  WALLABIE LOKEREN

  Uitbreidingslaan 04 
  Lokeren, Oost-Vlaanderen, 9160

  info@wallabielokeren.be

  13:00 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za

  ALLEMS COMPUTERS

  Merelbekestraat 23 
  Melle, Oost-Vlaanderen, 9090

  09:30 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  PC-CENTER Bvba.

  Mercatorstraat 154/B 
  Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen, 9100

  Telefoon: (03)760.15.15

  info@pccenter.be

  10:00 – 18:00

  Di, Wo, Do, Vr, Za

  COMPUTER SOLUTIONS Nv.

  Rolwagenstraat 82 
  Antwerpen, Antwerpen, 2018

  09:30 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  TONES | SINT-MARTENS-LATEM

  Kortrijksesteenweg 128 
  Sint-Martens-Latem, Oost-Vlaanderen, 9830

  10:00 – 18:45

  Di, Wo, Do, Vr, Za

  EXTRASOFT

  Brugsesteenweg 212 
  Gent, Oost-Vlaanderen, 9000

  Telefoon: (09)236 16 07

  info@extrasoft.be

  09:30 – 18:00

  Di, Wo, Do, Vr, Za

  WALLABIE STEKENE

  Dorpsstraat 121A 
  Stekene, Oost-Vlaanderen, 9190

  info@wallabiestekene.be

  13:00 – 18:30

  Di, Wo, Do, Vr, Za

  KEMPS COMPUTERS

  Reeweg 2 
  Koersel, Limburg, 3582

  Telefoon: (0487)958 056

  info@kempscomputers.be

  Ma, Di, Wo, Vr, Za

  FLANDERS COMPUTER CLUB Vzw.

  Moretuslei 03 
  Ekeren, Antwerpen, 2180

  09:30 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  TOMSON RECYCLE Bvba

  Lange Dijkstraat 15B 
  Zutendaal, Limburg, 3690

  info@tomsonrecycle.be

  09:00 – 17:00

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za

  PC YELLOW

  Beukenlei 18 
  Sint-Job-In-‘T Goor, Anwterpen, 2960

  09:30 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  COMPUTER SYSTEMS EUROPE BVBA

  Weg Naar As 284 
  Genk, Limburg, 3600

  09:30 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  H.S.C. COMPUTERS Bvba.

  Kapelsestraat 396 
  Brasschaat, Antwerpen, 2930

  Telefoon: (03)605 35 00

  info@hsc.be

  10:00 – 18:00

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  BENITEK COMPUTERS

  Gerheide 129 
  Balen, Antwerpen, 2490

  Telefoon: (0474)901 962

  info@benitek-computers.be

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  PN. COMPUTERS

  Dokter Haubenlaan 3 /24 
  Maasmechelen, Limburg, 3630

  09:30 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  DE CONINCK F.

  Brugsesteenweg 227 
  Eeklo, Oost-Vlaanderen, 9900

  Telefoon: (0495)212 239

  fconinck@worldonline.be

  14:00 – 18:00

  Di, Wo, Do, Vr

  WIM STRACKX Cv.

  Lillerbaan 87 
  Peer, Limburg, 3990

  09:30 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  COPPENS COMPUTERCENTER Nv.

  Koning Leopoldlaan 20.D 
  Maldegem, Oost-Vlaanderen, 9990

  09:30 – 18:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za, Zo

  RM COMPUTERS

  Brugstraat 46 
  Neeroeteren, Limburg, 3680

  Telefoon: (089)65 06 43

  info@rm-computers.be

  13:00 – 18:00

  Di, Wo, Do, Vr, Za

  ACTIEF COMPUTERS

  Statieplaats 24.B 
  Lichtervelde, West-Vlaanderen, 8810

  Telefoon: (051)69 71 87

  lichtervelde@ectiefcomputers.be

  13:30 – 18:00

  Di, Wo, Do, Vr, Za

  COMPUTERKLINIEK

  Nijverheidsstraat 100 
  Assebroek, West-Vlaanderen, 8310

  Telefoon: (050)49 12 22

  info@computerkliniek.be

  09:30 – 12:30

  Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za

  FD-COMPUTERS Bvba.

  Engelstraat 26 
  Ichtegem, West-Vlaanderen, 8480

  Telefoon: (051)77 14 06

  info@fd-computers.be

  13:00 – 18:30

  Di, Wo, Do, Vr, Za

  ACTIEF COMPUTERS

  Esenweg 195 
  Diksmuide, West-Vlaanderen, 8600

  Telefoon: (051)50 53 30

  diksmuide@actiefcomputers.be

  13:30 – 18:00

  Ma, Wo, Do, Vr, Za

  TCS-DIKSMUIDE

  Ijzerlaan 05 
  Diksmuide, West-Vlaanderen, 8600

  Telefoon: (051)51 03 02

  danny@tcs-diksmuide.be

  14:00 – 18:30

  Ma, Wo, Do, Vr, Za

  ACTIEF COMPUTERS

  Astridlaan 44 
  Nieuwpoort, West-Vlaanderen, 8620

  Telefoon: (058)62 35 35

  nieuwpoort@actiefcomputers.be

  13:30 – 18:00

  Di, Wo, Do, Vr, Za