Lege cartridge, wat doe ik ermee?

lege cartridgeLege cartridge, wat doe ik ermee?

Lege cartridge. De inkt van je printer, kopieer- of faxmachine is leeg. Je vervangt automatisch de lege cartridge of toner door de nieuwe maar wat doe je dan met dat oude inktpatroon?

Eén ding mag je zeker NIET met je lege inktpatroon doen: het zomaar weggooien in de vuilbak. Elk jaar worden er miljoenen oude inktpatronen weggegooid, wereldwijd maar liefst 8 per seconde. Maar die lege cartridges kunnen tot wel 4 à 6x opnieuw gebruikt worden als ze correct gerecycleerd worden. Dat is iets wat vele mensen helemaal niet weten en daarmee laten ze een grote voetstap achter in de natuur. Er komt altijd nog wat inkt vrij en deze kan de bodem en ons drinkwater grondig vervuilen en vergiftigen, en dat is iets wat we absoluut niet willen. Bovendien duurt het minstens honderden jaren vooraleer de plastic omhulsels verwerkt zijn door de natuur.

Wat doe je er dan wel mee? Je hebt er alle baat bij om de lege cartridges dus in te leveren ter recyclage. Bovendien krijg je voor elke binnengebrachte cartridge of toner vaak een kleine vergoeding. Dat maakt het nog interessanter. Het recyclen van cartridges is dus niet alleen ecologisch, maar het is ook goed voor je eigen rekening, die van de club waarmee je inzamelt, of voor een van de goede doelen die Tomson steunt.

Dit doe je wel met lege cartridges:

Je hebt 3 slimme keuzes om je oude inktpatronen in Vlaanderen te laten recycleren:

Ga naar een Tomson Recycle verzamelpunt. Op de website van Tomson, onder ‘verzamelpunten’, vind je een kaartje van Vlaanderen. Daarop staan alle adressen waar je je oude cartridges en toners kunt inleveren. Misschien staat de computerwinkel waar je de cartridge kocht er wel tussen? Dit is de gemakkelijkste manier om je lege patronen te recycleren.

Ga naar Tomson Recycle. Het bedrijf heeft een vestiging in Wetteren en eentje in Zutendaal waar je lege inktpatronen rechtstreeks kunt binnenbrengen.

Verzamel ze thuis, op kantoor of op school. Tomson Recycle stelt speciale dozen en containers ter beschikking waarin je de oude en lege inktpatronen en toners kunt verzamelen. Wanneer jullie er 30 bij elkaar gekregen hebben worden ze gratis, op afspraak, opgehaald. Via de reservatietool op de website kun je je ophaling en de afhandeling ervan opvolgen.

Tomson brengt je steeds op de hoogte over de vergoedingen. Je hebt de keuze om deze te doneren aan één van de goede doelen waar mee samengewerkt wordt. Sowieso is het hele inzamel- en verwerkingsproces voor jou als deponeur zonder kosten en 100% wettelijk gereglementeerd. De nodige certificaten en attesten kunnen dan ook ten allen tijde probleemloos worden voorgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

Ophalen lege inktcartridges en registreren bij Tomsonrecycle