GD | Mucoviscidose

Je wist misschien al dat mucoviscidose de meest voorkomende erfelijke ziekte in ons land is. Maar muco is een veel complexere ziekte dan je denkt. Taai slijm blokkeert de ademhaling en spijsvertering.

1 op 20 Belgen is drager en kan de ziekte dus doorgeven aan zijn of haar kind. Elke week wordt ergens in ons land een kind met muco geboren. De vooruitgang van het wetenschappelijk onderzoek laat ons hopen dat er in de (nabije) toekomst een middel gevonden wordt dat de ziekte kan stoppen, maar ondertussen besteden mensen met muco gemiddeld 3 à 4 uur per dag aan hun behandeling. Niet om te genezen, maar om symptomen te verlichten en waar mogelijk te voorkomen.

GD | Mucoviscidose

Wereldwijd zijn honderden onderzoeksgroepen op zoek naar betere behandelingsmethodes voor mucoviscidose. De zoektocht naar mogelijkheden om symptomen bij mucoviscidose te voorkomen of te verlichten wordt steeds doeltreffender, de pistes om de ziekte te stoppen of -beter nog- definitief te genezen steeds hoopvoller. Elke dag worden er kleine en grotere stappen vooruit gezet…

www.muco.be

 

GD | Mucoviscidose

Ophalen lege inktcartridges en registreren bij Tomsonrecycle