FAQ

Specifieke merkinformatie : Xerox

Xerox patronen kunnen helaas niet worden gerecycleerd.
De patronen dienen te worden opengebroken omdat de toners gelijmd worden i.p.v. geassembleerd.
Hierdoor kunnen deze door ons niet worden opgehaald.
Xerox heeft echter wel een eigen inzamelprogramma.

Hoeveel cartridges worden minimum opgehaald?

Wij komen steeds gratis uw lege inkt en cartridges ophalen vanaf 30 stuks. U mag deze aanbieden in een eigen (stevige) doos naar keuze of gebruikmaken van onze recipiënten eenvoudig verkrijgbaar op aanvraag.

Welke artikelen kunnen niet opgehaald worden?

Vulbuizen, afval en waste toners (afvalbakjes) worden NIET door ons opgehaald en dienen naar een recyclagepark te worden gebracht. Lees het document ‘Hoe starten’ bij downloads voor verdere vragen.

Lege inktpatronen, toner cartridges en drums en dit allen zowel van huismerk als van originele merken kan u WEL in onze recipiënten deponeren.

Wat is een Drum?

De drum zorgt voor het daadwerkelijke printen. Zowel de tekst als afbeeldingen wordt door middel van een drum geplaatst op het papier. De lichtgevoelige rol van de drum duwt het tonerpoeder over op het papier. De zogenaamde tonerpoeder wordt aan het papier gehecht door middel van warmte en druk.

Een Drum mag u WEL in onze recipiënten deponeren en wordt door ons gerecycleerd.

Wat is een Toner?

De toner is de “inkt” van een laserprinter. Toner is zwart of gekleurd poeder dat zich aan het papier vasthecht. Voor het afdrukproces is de toner dus een noodzakelijk onderdeel. Dat geldt eveneens voor de drum, een onderdeel van de printer dat met lichtgevoelig materiaal is bedekt. Meestal is dat silicium, dat bekend staat om zijn lichtgevoelige eigenschappen.

Een toner mag u WEL in onze recipiënten deponeren en wordt door ons gerecycleerd.

Wie is Tomson Recycle?

Tomson Recycle is ontstaan na het langdurig bijhouden van gebruikte toners en cartridges en vanuit het idee dat onze natuur te zwaar belast wordt door vernietiging van printermateriaal. Tomson werd gebrainstormd onder een drink en is ondertussen uitgegroeid tot het leidinggevend bedrijf in de sector van toner en catridgerecyclage.

Tomson Recycle recycleert en zorgt hiermee voor een aanzienlijke daling van de printerafvalberg. Bij ons kunt u dus al uw oude cartridges laten recycleren! Hiermee steunt u niet alleen onze natuur maar ook de goede doelen waar wij al jaren mee samenwerken.

Hoofdzetel:
Kwatrechtsteenweg 111, 9230 Wetteren
T +32 (0)9 363 09 01
F +32 (0)9 363 09 02

Afdeling Limburg:
Langendijkstraat 15B, 3690 Zutendaal
T +32 (0)8 951 58 20
F +32 (0)8 936 40 66

Hoe neem ik best contact met Tomson Recycle?

Wenst u zich in te schrijven of een ophaling te regelen, dan gebruikt u best het formulier op de website. Heeft u vragen en wenst u meer informatie, contacteer ons dan per mail of telefonisch tijdens de werkuren.

info@tomsonrecycle.be

Hoofdzetel:
Kwatrechtsteenweg 111, 9230 Wetteren
T +32 (0)9 363 09 01
F +32 (0)9 363 09 02

Afdeling Limburg:
Lange Dijkstraat 15B, 3690 Zutendaal
T +32 (0)8 951 58 20
F +32 (0)8 936 40 66

Welke attesten ontvang ik via Tomson Recycle?

TomsonRecycle is door OVAM erkend als ophaler en vervoerder van printafval. Elke ophaling wordt vergezeld van een officieel attest en u ontvangt een afhaalcertificaat dat u naderhand kan voorleggen.  In België zijn slechts 3 bedrijven gemachtigd om deze attesten af te leveren. Tomson Recycle is de enige waar u dit bovendien geheel kostenloos kan.

Voor welke cartridges is er een vergoeding voorzien?

Wij bieden een vergoeding voor onbeschadigde originele inkt en toner cartridges. Voor huismerk patronen is er geen vergoeding voorzien. U kan de precieze lijst van cartridges bij ‘downloads’ terugvinden evenals de aangeboden vergoeding.

Betaal ik een afvalverwerkingskost?

Neen, Tomson Recycle rekent geen verwerkingskosten aan. Het ophalen en verwerken van lege inkt en toner (vanaf 25 stuks) is steeds gratis.

Enkel wanneer de dozen of containers vervuild zouden zijn met afval dat er niet in thuis hoort kan uitzonderlijk een vergoeding worden aangerekend. Raadpleeg het document ‘Hoe starten’ bij downloads voor de exacte beschrijving van wat kan worden meegegeven en wat niet.

Folie, bubbelplastic of verpakkingen met als doel het beschermen van de lege inkt of toner cartridges worden nooit beschouwd als afval.

Betaal ik transportkosten?

Neen, Tomson Recycle rekent geen transportkosten aan. Het ophalen en verwerken van lege inkt en toner (vanaf 25 stuks) is steeds gratis.

Ook het gebruik van onze containers of paletten is geheel kostenloos.
Deze kunnen op eenvoudig verzoek worden aangevraagd.

Binnen welke termijn ontvang ik de uitbetaling?

Tomson Recycle zal steeds binnen de 14 dagen na telling uw vergoeding uitbetalen. Dit kan zowel aan u of rechtstreeks naar het goede doel van uw keuze.

Ben ik gebonden aan een jaarcontract?

Neen, onze klanten kiezen telkens opnieuw voor onze service. Wij werken niet met contracten en u bent dus ook nooit gebonden. Dit past geheel binnen onze visie van eerlijk en open zaken doen.

Ophalen lege inktcartridges en registreren bij Tomsonrecycle