Waar lege cartridges inleveren?

lege cartridge inleverenWaar lege cartridges inleveren?

Lege cartridges inleveren. Print je veel? Heb je nog oude inktpatronen liggen of gooi je ze meestal gewoon bij het afval?
Dan zal dit artikel je zonder twijfel inspireren om er voortaan iets anders mee te doen!

Je doet het misschien wel maar je oude inktpatronen mogen eigenlijk helemaal niet bij het restafval. Denk maar aan de giftige inktresten die kunnen vrijkomen, en de harde plastic omhulsels die verschrikkelijk moeilijk afbreekbaar zijn door de natuur! Helaas doet tot 80% van de mensen dit in België nog steeds en dat is fout. Elke seconde worden er wereldwijd maar liefst 8 cartridges weggegooid. Dit moeten we minstens kunnen halveren! Lege inktpatronen, ook wel cartridges genaamd, en lege toners horen immers thuis bij het klein gevaarlijk afval, of nog beter, bij Tomson Recycle! Dit hippe bedrijf zorgt er immers voor dat de cartridges op een correcte en veilige manier gerecycleerd worden, en dus ook hergebruikt kunnen worden. Het ganse proces verloopt ecologisch verantwoord. Wist je dat patronen tot wel 4 à 6x hergebruikt kunnen worden? Denk volgende keer dus goed na voor je een inktpatroon in de vuilbak wil kieperen.

 

Waar kun je oude cartridges inleveren?

→ breng ze binnen bij Tomson Recycle in Wetteren of Zutendaal

→ breng ze binnen bij een Tomson Recycle inleverpunt

→ verzamel en laat ze gratis ophalen

Tomson Recycle heeft twee eigen vestigingen, eentje in het Limburgse Zutendaal en eentje in Wetteren, waar je oude patronen gratis kunt droppen ter recyclering. Daarnaast zijn er in Vlaanderen ook tal van inleverpunten waar je de cartridges snel eenvoudig kunt binnen brengen. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met enkele computerwinkels in je buurt. Kijk daartoe zeker op de website van Tomson onder ‘verzamelpunten’. Tenslotte haalt Tomson de lege patronen tenslotte ook zelf op, en dit is helemaal gratis wanneer je ze per 30 kunt verzamelen. Voor het binnengebrachte printafval krijg je bovendien een vergoeding. Deze kun je door Tomson laten omzetten in een bijdrage voor het goede doel, of je kunt ze zelf houden.

Op de website van Tomson lees je alles over het inleveren van oude inktpatronen: waar kun je ze binnenbrengen, wie kan dit doen en welke patronen en toners kun je inleveren. Hou de lijst goed in de gaten want deze wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inleverpunten. We maken het je graag zo makkelijk mogelijk!

Je oude inktpatronen en lege cartridges weggooien en daarbij de natuur schaden? No way, vanaf nu lever ook jij ze in bij een Tomson Recycle inleverpunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

Ophalen lege inktcartridges en registreren bij Tomsonrecycle