Wetgeving & Attesten

Sinds begin 2017 dient u de nodige verwerkingsattesten te kunnen voorleggen van uw lege inkt en toner patronen.

Lege cartridges, drums en toners vallen onder klein gevaarlijk afval en dienen gespecialiseerd opgehaald en verwerkt te worden.  In België belandt dit printafval nog al te vaak in de gewone huisvuilketen.  Dit is niet alleen zonde voor het milieu, maar is ook zonde omdat heel wat van deze cartridges kunnen gerecycleerd worden.

TomsonRecycle is door OVAM erkend als ophaler en vervoerder van deze afvalstoffen. Elke ophaling wordt vergezeld van een officieel attest en u ontvangt een afhaalcertificaat dat u naderhand kan voorleggen.  In België zijn slechts 3 bedrijven gemachtigd om deze attesten af te leveren. Tomson Recycle is de enige waar u dit bovendien geheel kostenloos kan.

Ovam logo - recyclageproces

 


Inktpatronen en lasertoners vallen onder de categorie van KGA (Klein Gevaarlijk Afval volgens de normen van OVAM).  Dit zijn afvalvalstromen die wettelijk verplicht volgens strenge reglementering (met dreiging van boetes indien niet correcte naleving) moeten verwerkt worden.  Tomson Recycle bvba ontlast u volledig van deze arbeidsintensieve en logistieke rompslomp.  Dit gebeurt op een milieuvriendelijke en correcte wijze, gecontrolleerd door de KBS-reglementering waarvoor we over een certificaat beschikken als één van de enige drie in België.  Wij leveren U gratis inzameldozen zodat u uw lege inktpatronen en lasertoners of deze van personeel en/of klanten… op een makkelijke gestructureerde manier kan inzamelen.

Ophalen lege inktcartridges en registreren bij Tomsonrecycle