GD | Zorgranch Stappen vzw

Zorgranch Stappen vzw is een vereniging die zich inzet om kinderen, jongeren en volwassenen met problemen of een beperking te ondersteunen via therapie met behulp van het paard. De vzw wil ook kinderen vanaf 3 jaar leren omgaan met paarden en pony’s door hen de taal van het paard te leren ontdekken.

We brengen hen de beginselen van het natuurlijk omgaan met paarden en pony’s bij met de mogelijkheid tot het berijden van deze prachtige dieren. Ook geeft de vzw alle kinderen de kans om zich creatief te ontplooien in muzische activiteiten zoals dans, toneel, expressie, muziek…

Tenslotte is de vzw ook begaan met het lot van paarden en dieren die verwaarloosd, oud of gekwetst zijn. In beperkte mate vangt de vereniging deze dieren op, verzorgt ze, schakelt ze zo mogelijk in of bezorgt ze een nieuwe, warme thuis.

GD | Zorgranch Stappen vzw

Therapeutisch werken op zorgranch stappen is een levende therapie voor deze kids, jongeren en volwassenen.
Hier komen ze in de buitenwereld met het geluid, de geur, de smaak, het gevoel van de natuur, in de weersomstandigheden van de 4 seizoenen en met de animatie en de bijzondere aantrekking van de paarden.

De ranch is een veilige, natuurlijke omgeving.
Er is een roundpen, om in een afgebakende plaats therapiesessies te kunnen geven

Therapiesessies op maat van ieder individu door een individueel STAPPEN-plan.

Dit wordt opgesteld en uitgewerkt in samenspraak met ouders, begeleiders en therapeuten.

Het bestuur en de werkende leden vormen samen een multidisciplinair team van pedagogen, zorgverstrekkers, paarden- en muzische deskundigen om een optimale begeleiding te kunnen waarborgen.

Iedereen is welkom bij ons.

Wil je je zoon of dochter veilig leren omgaan met paarden door grondwerk en het begrijpen van de lichaamstaal van een paard, ben je bang en zoek je terug vertrouwen in paarden dan ben je ook welkom bij onze lieve vier voeters.

Zorgranch Stappen vzw

Ophalen lege inktcartridges en registreren bij Tomsonrecycle